D/S Kristianiafjord seiler fra Freetown til Liverpool med konvoi SL 58S (SLS 58 er også brukt) uten eskorte sammen med 9 andre. Destinasjonen er opprinnelig Oban i Skottland. Skipene går tett i konvoien. Noen ganger for tett. Det er noe sjøgang til tider, fra 3-5, og sjøen skvalper over dekket. Luker og luftrør tildekkes når sjøen er for høy. Skipet slingrer og setter.


Tirsdag 17. desember står det i loggen at "Nr 22 Trevarrack som gjentagne ganger hver dag har holdt kloss opp under vår akterstern blev i dag kl 1550 tilsendt: Please be carefull do not make any damage."


Fredag 21. desember "mottok ordre fra Commodore [lederen av konvoien] at skibets bestemmelsessted var forandret til Liverpool".


Skipet slingrer voldsomt og tar mye overvann disse dagene og nettene. Det er høy dønning fra nordvest. Vindstyrke 6 - 7,5, sjøgang 5. Været roer seg noe inntil det blåser opp igjen på julaften. Været vedvarer gjennom julehelgen. Det er overvann på dekk og skipet slingrer og setter voldsomt. Skipet trives slett ikke i hardt vær. Konvoien står opp mot været men beveger seg lite disse dagene. Været løyer 29. desember men i 11-tiden angripes konvoien av tyske fly, pr maskindagboka. For å unngå å komme for nær det tyske flyvåpenet sin rekkevidde går de rundt Irland før de seiler inn i Irskesjøen nordfra, retning Liverpool. Men Luftwaffe er i høyeste grad tilstede. Allierte styrker har ennå til gode å bygge et sterkt nok forsvar til å forsvare innseilingen til byene på vestkysten av England.


Den britiske damperen Trevarrack, som har vært nærgående tidligere men som nå henger litt etter konvoien, bombes og synker nord for Irland.


Konvoien går ned irskekanalen 30. desember. D/S Kristianiafjord ankrer i Dulas Bay vest for Liverpool kl 1810, neste dag loses skipet nærmere Liverpool men må ankre en natt til med losen ombord før det slipper inn i Toxteth Dock 1. januar 1941. Nyttår feires ombord. Stille i maskinen kl 1420. Første nyttårsdag slås det opp en liste over stoppetørn for brann eller skade ved luftangrep. Trusselen er reell.