Etter at D/S Solferino ble senket holder morfar seg i Glasgow mens han venter på ny hyre. 24. mars mønstrer han på D/S Taborfjell, et relativt nytt men lite frakteskip på 1339 bruttotonn bygget i 1938. Skipet lå imidlertid ikke i Glasgow på denne tiden. Det lå i Gravesend utenfor London og gikk ikke derfra før 31. mars. Her viser det seg at Krigseilerregisteret har feil informasjon: mannskapslistene fra mars 1941 viser at Ragnar mønstrer på i London.

Mannskapslistene til D/S Taborfjell fra mars 1941.


Morfar var ikke den eneste av mannskapet fra Solferino som gikk om bord på Taborfjell denne dagen. Oluf Jentoft Norum var en annen matros fra Solferino. Han overlevde senkingen av Solferino og mønstret på Taborfjell samme dag som morfar. Han ble stående om bord Taborfjell fram til skipet ble torpedert 40. mars 1942. Denne gangen overlevde han ikke. Skipsdagbøkene gikk også ned med skipet i '42 så vi vet lite om denne perioden annet enn det vi finner på Merchant Shipping Cards fra de britiske nasjonalarkivene:

Merchant Shipping Card, British National Archives ref BT 389/43/102

Vi antar at Ragnar og Oluf ikke ønsket å gå glipp av to ukers hyre – hvis de overhodet hadde et valg - og heller forflyttet seg fra Glasgow til Gravesend for å gå om bord på Taborfjell før det forlater havnen der. Skipet forlater Gravesend 31. mars sammen med konvoi EC.1 og passerer Flamborough Head sør for Middlesborough neste dag. 2. april ankommer konvoien Methil ved utløpet av elven Forth. Taborfjell fortsetter inn fjorden til Leith, som er havnen i Edinburgh. Her blir skipet liggende til 7. april mens det laster gods til Nordamerika. Hun slår følge med konvoi EC.4 ved Methil for videre reise rundt den skotske kysten og videre i konvoi over Atlanterhavet mot Nord-Amerika.


Havnen i Leith utenfor Edinburgh