D/S Kristianiafjord seiler fra Cape Town 25. september, etter én natt i havn. Skipet må vente på reden på to av mannskapet, som ikke rakk tilbake til havnen etter en tur på byen natten i forveien. Skipet slingrer og setter fram til det runder Kapp det Gode Håp. På andre siden av kappet er det smulere vann. Skipet har kurs for Bombay, ifølge dekksdagboka.

Søndag 29. september er det 19 grader i lufta og vind fra sydøst. "Kl 1905 stb. i mask[inen], tåke, full styrke på lanternen, tåkesignal med fløiten. Kl 2145 tåken lettet, lanternene regulerte efter siktbarheten."

5. oktober kl 2012 GMT mottar skipet ordre pr radio om å gå til Colombo på Ceylon (Sri Lanka) for ordre. "Proceed to Colombo for orders."

På vei nordøstover mot Ceylon (Sri Lanka) har skipet et lavtrykk i ryggen , som bl.a. resulterer i kraftig hagl over Madagaskar 6. oktober. Stormen presses nordvestover av passatvinden fra 7. oktober av. Skipet merker ikke denne stormen, de ligger nord for Madagaskar.

Onsdag 9. september står det i dekksdagboka: "På grunn av vannfylling i nr 1 luke [som med hensikt ble fylt med vann for å stabilisere skipet på vei ned mot Cape Town] var garneringen på tanktoppen delvis brukket og ødelagt. Nye planker blev kjøpt i Cape Town og har blitt lagt på av skibstømmermann og mannskap, og er nu i god og tilfredsstillende stand. Under nedlegging av ny garnering på nr 1 tanktop akterkant, har denne blitt banket, børstet og påsmørt tjære og cement. (Den var i god stand) Tanktoppen var tett og i god stand. Tømmermann og matros Lysbakken har arbeidet med nedlegging av garnering i 47 1/2 [time]"

Natt til torsdag 17. oktober kl 00:30 blir det stans i maskinen grunnet motorskade. Skipet lå og drev på vinden fram til kl 4:50. Det er rolig hav med vestlig vind, styrke 3. Noe sjøgang (3) og 28 grader i været. Ankommer Colombo på ettermiddagen og blir liggende ved bøye i noen timer. Forhales til havn i kveldingen og ferdig fortøyd ved bunkerkai 19:!5. Fyller olje og ferskvann, avgår Colombo kl 0700, nå med kurs for Madras (i dag Chennai) i India.