Lørdag 10. oktober går M/T Velma fra Gourock i Firth of Clyde med kurs for New York sammen med konvoi ON 137. Velma holder posisjon 64 (skip nr 4 i sjette kolonne); det er bakerst i kolonnen etter at skip 65 returnerer til Clyde. En ganske eksponert posisjon for et tankskip, men heldigvis går skipet kun i ballast nå så eksplosjonsfaren ved evt torpedoangrep er ikke så høy. Konvoien er relativt stor, den har 9 kolonner, og består av 45 handelsskip og 16 eskorteskip.

Været er dårlig fra start. Det blåser vestlig kuling av ulik styrke, og skipet setter allerede fra ettermiddagen av samme søndag. Mandag blåser det opp til sterk kuling og grov sjø. Skipet setter og slingrer i meget disig vær. På morgenen stopper styrbord motor i 20 minutter. Det er fortsatt grov sjø om ettermiddagen, skipet setter og tar overvann. Det er krapp vestlig sjø der skipet stevner vestover nord for Irland.

På tirsdag ettermiddag er det tiltakende vind og sjø. "Hård slingring, overvann" står det i dekksdagboka. Mot kvelden er det storm med svært hav. Voldsom slingring. Men fra 20-tiden er både vind og sjø noe avtagende.

Natt til onsdag 14. oktober blåser det opp igjen. Det starter med sterk kuling etter midnatt som raskt øker til full storm og veldig opprørt hav utover dagen Dekksdagboka beskriver:

Hård påkjenning på skroget - vinden økende til full storm. Veldig hav - Voldsom slingring og setting, meget overvann. Kl 1255 kom en brottsjø over forkant av poopen B.B. [babord] og slo vekk utbygget (block out) til maskindøren. Svært opprørt hav. Voldsom setting og slingring - Meget overvann

Dette fortsetter utover natten, inntil været roer seg noe dagen etter. Neste kveld er vinden nede i frisk bris, men sjøen er fortsatt røff.

Fredag 16 november setter det inn tåke og det er meget disig hele kveldsvakten og påfølgende natt.

Lørdag 17. november letter tåken utover ettermiddagen mens det blåser opp på nytt.

"Meget setting. Overvann." "Fra kl 1800 til kl 1930 øker vinden til orkan med veldig oprørt hav. Svære regnbyger og disig luft. Voldsom slingring og setting, med svære sjøer over skibet til stadighet. Loggen [fartsmåleren] halt inn kl 2200. På grunn av konvoyens sakte fart i stormen mistet skibet styringen kl 2000. De nødvendige manøvrer for å få skibet på kurs mislyktes. Skibet blev så lagt under været for å ri stormen av, med B/B maskin gåen akterover. Fra kl 2300 avtar vind og sjø noget."

Det må være skremmende å stå ombord skipet i sånt vær. Søndag 18. oktober:

Ligger unda været, med S/B maskin gående akterover. Under stormen hadde vi fått en del småskader på plattformen til kanonen, akterlanternen slått istykker, noen ventilrammer i forkant a vpoopen og skutesiden B/B side slått av. Kl 115 styrer konvoyens kurs. Voldsom setting og slingring, overvann.

Stormen løyer fra full storm til liten storm utover natten og det blåser primært stiv kuling resten av døgnet. Sjøen er likevel grov inn i det påfølgende døgnet, og det rapporteres om "hård slingring og setting" og "overvann" hele mandagen også og natt til tirsdag. Tirsdag ettermiddag blåser det på ny opp til sterk kuling med røff sjø - "tilfriskende vind & sjø" - og dekksdagboka vitner fortsatt om "Meget slingring og setting." Det er også tidvis meget disig denne ettermiddagen.

Tåken tetner til igjen etter som skipet seiler inn sør for Newfoundland og Nova Scotia. Ute på bankene der er det "delvis meget disig" lørdag 24. oktober og hele søndag. Disen og tåken letter natt til mandag. TIltakende krapp sydlig sjø på ettermiddagen mandag. "Kraftige regnbyger. Devis meget disig" natt til tirsdag. Slingring og setting utover kvelden tirsdag 27. oktober. Det er full høst i det nordlige Atlanterhavet.

Den ene maskinen har stanset gjentatte ganger underveis. Maskinfolkene har stort sett fått den i gang igjen etter 20 minutter, men det gjentakende problemet må ha vært frustrerende for mannskapet, spesielt med det tøffe været som har vært.

Torsdag 29. oktober ankommer konvoien New York.

Ankret 1305 utenfor karantene stasjonen. Doktor, immigrasjonsfolkene, voast guarden og forskjellige autoriteter ombord. [...] Representant fra Bethlehem Steel og tok i land to sveiv rør fra maskin som skal repareres. Tok ombord litt prov. Vaktene går til kl 2400.

Dagen etter er det fri for mannskapet (bededag, allehelgens aften). Sveivrørene er ferdig reparert og monteres på nytt om ettermiddagen. Natt til lørdag kommer los ombord og skipet går videre til Curacao i ny konvoi.