Mandag 23. mai setter M/T Spinanger til sjøs med konvoi ON 186. Det er stille og rolig sjø fram til onsdag, da blåser det opp til forbigående stiv kuling i kveldingen. "Svæ'r setting og slingring, meget overvann. Voldsom påkjenning på skrog." Været er avtagende utpå natten men skipet setter og slingrer fortsatt.


Loggfører på M/T Spinanger fører ikke kurser og posisjoner. Informasjonen på kartet er altså bare gjetning. Men det er grunn til å tro at konvoiene fra mai/juni 1943 av seiler relativt direkte kurser mellom England og USA siden "The Battle of the Atlantic" nå er på hell. Det er færre tyske ubåter i Atlanterhavet nå, og de Allierte har bedre informasjon om hvor ubåtene befinner seg.


Spinanger går som tankskip for eskorten. Torsdag 27. mai kommer destroyer H90 for å bunkre. Slangen brekker imidlertid, så den måtte tas inn og ny lengde skiftes inn. Destroyeren kommer inntil igjen og bunkrer ferdig. K144, K116 og K164 bunkrer drivstoff neste dag. H90 bunkrer igjen dagen etter, denne gangen går alt som det skal. Mannskapet assisterer i bunkringsarbeidet.


Været er snilt disse dagene. Det er svak vind og sjø med nesten stille hav. Skansekledningen flekkes og males. Temperaturene holder seg mellom 3 og 10 plussgrader. Det er tidvis tåkete, noen ganger verre enn andre. Natt til onsdag 2. juni er det tett tåke hele natten. Skipet passerer endel drivis og isfjell, så her må skipet være relativt langt mot nord. Tåken kommer og går. Også neste dag er det tåkete. Mannskapet maler skipet, luker, broen og det som trengs.


Lørdag 5. juni har det blitt varmere i været. Det er 16 grader i luften om ettermiddagen. Dekket såpesskrubbes.


M/T Spinanger ankommer New York mandag 7. juni. Los kommer ombord kl 1430 og skipet ankommer havn kl 1600. Det er ikke anført i dagboka hvor skipet legger til. Havneautoritetene, immigrasjonsmyndigheter og kystvakten er ombord i sine ærend. Tirsdag venter skipet fortsatt på lasteordre, sannsynligvis ligger det ankret opp ute i havnen. Mannskapet maler skutesiden. To av mannskapet sendes i land til lege hos "Norwegian Public Health Service." Representanter fra Nortraship kommer ombord og tar tre mann i land til "Barge-office" for "utstedelse av registration cards." Sannsynligvis er Ragnar en av disse, siden dette er hans første tur med Spinanger. Fotograf kommer også ombord for å "ta billeder av de der ikke hadde coastguard pass." Onsdag 9. juni må skipet skifte ankerplass, uten at vi vet hvorfor eller hvor.


Torsdag 10. juni går skipet til lastekai, der det tar ombord olje fra et annet skip. Lastingen fortsetter fredag. Lørdag 12. juni er lastingen ferdig, og skipet slepes med hjelp av 3 taubåter til ny ankerplass utenfor pier 13. Pier 13 er ved terminalen i Hoboken, på New Jersey-siden av Hudson River. Det er dermed naturlig å anta at skipet lastet et sted i Hoboken. Skipet tar nå ombord proviant. Søndagen helligholdes. Mandag er andre pinsedag - skipet klargjøres for retur til England. Dekksdagboken inneholder rike og detaljerte beskrivelser om last og om mannskapets fridager, landlov, samt helsetilstand. Ragnar nevnes ikke ved navn.


Tirsdag 15. juni returnerer M/T Spinanger til England.