M/T G. C. Brøvig har losset olje i Torpoint ved Plymouth og avgår Cardiff tirsdag 22. mai for reparasjoner og vedlikehold.


Skipet avgår ankerplassen inne på Plymnouth havn kl 05:45 og stevner sydøstover rundt Cornwall. Ankommer Cardiff tidlig neste morgen, går gjennom havneslusen og ankrer inne i Roath basin kl 19:45. Fredag 25. mai skrapes og males skutesiden, og det tas gassprøver av de tomme tankene. Representanter fra Lloyds og Nortraship undersøker sammen med assurandøren kollisjonsskadene fra sammenstøtet med Empire Traveler i den siste konvoien. Reparasjonsarbeidet starter allerede neste dag.


Det er nok lange dager i Cardiff. Reparasjonene fortsetter de neste ukene. Noen av mannskapet mønstrer av. Noen reiser nok hjem til Norge. De eldste, familiemennene og de med barn blir prioritert. Men handelsflåten vil ikke fungere uten mannskap, og mange må stå ombord til nye mannskap er tilgjengelige. Ragnar er en av dem som må stå ombord mens skipet er i havn og hele det neste året.


Ragnar får en hel fridag tirsdag 29. mai. På dagtid utføres det vedlikehold mens reparasjonene pågår. Mannskapet er nok mye ute på byen om kveldene. To av mannskapet blir oppsagt 6. juni etter gjentatte episoder med drukkenskap og skulking av jobb.


Fra havnen i Cardiff. Roath basin er nærmest. Tørrdokken peker opp mot høyre fra Roath basin.


Om ettermiddagen onsdag 6. juni skifter skipet fra Roath basin og inn i tørrdokk. D.E.M.S. demonterer Oerlikonkanonene og henter i land ammunisjonen fra skipet. De engelske skytterne går i land 12. juni. Kollisjonsskaden fra New York havn repareres. Det elektriske anlegget ettergås. Ankerkjettingen inspiseres. Teaken skrapes og lakkeres. Skipsdagboka er full av detaljer om vedlikeholdsarbeidet. Dette er hverdagen til mannskapet. Tirsdag 19. juni og mandag 25. juni får Ragnar hele fridager. Fredag 22. juni vaksineres manskapet.


Lørdag 23. juni Mannskapet nektet å tørne i arbeid da de ikke fikk utbetalt penger dagen før, dette ble nektet da flere av dem har hatt til vane å være sene om å tørne til lørdags morgen, og man anså det derfor bedre at utbetaling blev gitt lørdag middag. Fikk ordnet uoverenstemmelsen og alle mann tørnet u arbeid efter frokost. Fortsatte skrape teak midtskibs, skrapet og mønjet skjermer og annet på dekkene.


Cardiff havn ca 1948. Queen Alexandra dock er nærmest. Direkte over Alexandra dock finner vi et lite og tilnærmet rektangulært havneområde. Dette er Roath basin. Oppe til høyre for Alexandra Dock og Roath basin finner vi Roath Dock. Reparasjonene på M/T G. C. Brøvig ble utført i en tørrdokk tilknyttet Roath basin.


Det utføres også reparasjoner på eldre skader, som en skade som oppsto senhøsten 1943 i Haifa i Israel da skipet gikk i skyttel mellom Tripoli i Libya og Haifa i noen måneder. 25. juni ble det oppdaget at tyver var i ferd med å løsne på og stjele motoren på den ene livbåten, smo var satt i land mens reparasjonene pågikk. Motorbåten ble da tatt ombord igjen.


Om kvelden onsdag 11. juli fylles tørrdokken med vann. Tankskipet manøvreres ut av dokken ved hjelp av 4 slepebåter og er ute i Roath basin igjen kl 21:00. Slepebåtene bistår skipet helt til det er inne i Queen Alexandra Dock, der det legger til kai. Reparasjonene fortsetter. Det legges ned nye dekksplanker. Skipet settes i nesten ny stand igjen. Lugarene innredes på nytt. Selv bad og WC settes i ny stand. Det oppdages stadig mindre lekkasjer og endel tæring i tankene. Krigen er over, og nye havner venter.


Lørdag 4. august, etter to og en halv måned i havn, manøvrerer M/T G. C. Brøvig ut av Queen Alexandra Dock i Cardiff, foretar kompasskorrigeringer, og ankrer utenfor Barry sydvest for Cardiff. Kl 19:50 er ankeret oppe og tankeren forlater Storbrittania med kurs for Port Said i Egypt.