Havstrømmen er vestlig med en knops fart rundt kappet. 22. desember øker strømmen til sydvestlig 1 til 2 knops fart. Det er svære dønninger, og skipet setter meget. VIndstyrke 5, sjøgang 4-5. På ettermiddagen starter det å regne. Det er vedvarende kraftig regn utover ettermiddagen. Skipet setter og slingrer mye utover kveldingen. Sjøgangen øker til 6, vindstyrken er 6 (kuling), temperaturene holder seg rundt 16 grader. Natt til 23. desember er det "svær sjø" og "overhændig slingring." Skipet styrer nærmere kysten utover dagen men slingrer og setter fortsatt mye både gjennom lille julaften og på selveste julaften.

Etter hvert som skipet nærmer seg bestemmelsesstedet deles det igjen ut kinintabletter for å unngå malariautbrudd. Det er morsomt å lese dekksdagboka i disse dagene fordi styrmannen, som fører loggen, også noterer retnignene på ulike himmellegelemer. Jupiter står i 55'03". Sirius står i 64'05". Mars i 32'54". GPS er ikke oppfunnet ennå. Vi styrer etter stjernene.

Degaussing satt på kl 1200 onsdag 31. desember. Det er regntykke over land. FErdig ankret i Dar es Salaam kl 1335. Det losses fra lukene 1, 2, 4 og 5. Vaktmenn kommer fra land på kvelden.

1. januar kommer 2 passasjerer ombord for å reise til Mombasa. En bil og en del baggasje blir satt på luke 4. "I dagens logg blir notert sjøprotest" - dette har muligens sammenheng med de klausulerte sidene som kommer på de neste sidene i dekksdagboka. På direkte spørsmål svarer Arkivverket at Ragnar er oppført med halv fridag 3. januar men vi får ikke innsyn i annet materiale disse dagene.

Vi har ikke innsikt i dekksdagboken igjen før onsdag 7de januar. Da har skipet ankommet Mombasa i Kenya. Denne dagen lastes det.

8. januar er skipet ferdig lastet med 1278 tonn gods for England og 913 tonn gods som skal fraktes til Beira i Mosambik.

Forlater Mombasa fredag 9. januar.