M/S Dagrun forlater Mombasa i Kenya fredag 9. januar. Det er godt og varmt i luften med 24-25 grader i luften. Det blåser laber bris men skipet slingrer fortsatt mye. Kapteinen øsnker å ankomme Dar Es Salaam ved dagslys og skipet går derfor for halv fart.

Side 44 (40 i selve dagboken) er klausulert og utilgjengelig men Arkivverket bekrefter at Ragnar ikke er nevnt på denne siden.

Skipet forlater Dar Es Salaam mandag 12. januar.

Voldsomme regnskyll onsdag 14de januar. Sydgående strøm beregnes til 2 mil i timen. Ankommer Beira i Mosambik fredag 16 januar.

Side 50 i skipsdagboka er klausulert, den dekker lørdag 17. januar - tirsdag 20. januar. Det betyr at det har skjedd ting i tilknytning til mannskapet som ikke kan publiseres av personvernhensyn e.l. Ragnar er ikke nevnt, i følge Arkivverket.

Onsdag 21. januar ligger skipet fortsatt i Beira. Skipet lastes, totalt 9947 tonn last. Skipet avgår Beira i kveldingen.

Om kvelden 26. januar begynner det å blåse opp igjen. Det blåser liten kuling fra sydvest; sjøgangen er 5, som tilsier røff sjø, økende til 6 veldig røff sjø. "Skipet satte hårdt" kl 18. Været bedrer seg imidlertid. Skipet ankommer Cape Town onsdag 28. januar.

31. januar mottar kapteinen telegram om at skipet kan seile når kapteinen vil. Ankeret er oppe 0725.