D/S Taborfjell har ankommet Liverpool etter å ha krysset Atlanteren med gods fra Chicago og Milwaukee. Etter å ha losset tørrmelk i Liverpool entrer D/S Taborfjell Manchester Ship Canal ved Eastham den 20. juni 1941. Selv om Manchester ligger et godt stykke inn i landet for havnebyen Liverpool hadde byen faktisk en stor og travel havn fram til 1982.

Et handelsskip går inn i kanalen ved Eastham. De nederste slusekamrene synes i bakgrunnen.

Havnefogden i Liverpool tok høye gebyrer, og det var enda mer kostnadsdrivende å frakte gods fra Liverpool til Manchester. Så handelsstanden der finansierte utbyggingen av Manchester Ship Canal i 1887. Mer enn 41 millioner kubikkmeter masse ble gravd ut for kanalen. På det meste var 17 000 mann i arbeid. Kanalen ble endelig fylt med vann i november 1893, og ble åpnet for trafikk 1. januar 1894. Etter ferdigstillelsen ble Manchester Storbritannias tredje største havn, til tross for at byen ligger 60 km inn i landet. Manchester Ship Canal er fortsatt den åttende lengste skipskanalen i verden.

D/S Taborfjell blir liggende i Manchester og laste gods til Nordamerika fram til 27. juni. Det er rolig ved elva Mersey i disse junidagene. Krigen har mer eller mindre tatt pause på de Britiske Øyer etter at Tyskland invaderte Russland tidlig i juni. Det siste store flyangrepet mot Liverpool var i mai 1941.

En taubåt bukserer et skip opp kanalen, 1953.

Taborfjell laster stykkgods i både Manchester og Glasgow for frakt til Nordamerika. 27. juni går skipet ned kanalen og slusene og ankrer i Ellesmere over natta før ferden går videre til elven Clyde utenfor Glasgow. Her ankommer skipet 29. juni og morfar mønstrer av etter kun én tur over Atlanteren. 

Havna i Manchester