På sensommeren og høsten 1943 treffer en serie tropiske stormer og orkaner østkysten av USA. To av dem traff mens Ragnar var i ferd med å seile inn mot Philadelphia og New York i september. På denne tiden hadde ikke meteorologene begynt å gi stormene navn, de fikk bare nummer.

Orkan nummer 4 i 1943 startet som en tropisk storm sørøst for Bermuda 1. september. Den beveget seg deretter nordover på en ustø kurs, oppnådde orkan styrke 3 og passerte Nova Scotia før den ble nedklassifisert som "extratropical cyclone" på Newfoundlandskysten 10. september. Ragnar seilte nok gjennom denne stormen på vei inn mot Philadelphia.

Tropisk storm nummer 5 i 1943 var ikke like kraftig som orkan 4. Den startet ved Bahamas 13. september og ble nedklassifisert syd-sydøst for Nantucket på kysten av Massachusetts 15. september. Siste observasjon av stormen var 17. september over nord-Atlanteren. Ragnar merker nok været der han ligger i havn i New York, men stormen går foran skipet når det seiler til Loch Ewe 16. september.