Onsdag 12. august går D/S Borgholm med konvoi SC 96 tilbake til England. Konvoien skal til Loch Ewe, skipet skal videre til sørøstkysten av England med tømmerlasten den har lastet i Nelson.

Det er sommerlig vær da skipet går fra Nova Scotia, 20 grader i lufta og helt vindstille. Under reisen blåser det bare opp unntaksvis, som i kveldingen 20. august når det trekker opp til kuling, økende til sterk kuling (vindstyrke 8) samme kveld og neste natt. Det er røff sjø som øker opp mot opprørt hav samme natt, men været løyer allerede i kveldingen den 21ste. Konvoien har styrt på en sydligere kurs, sannsynligvis for å komme sør for stormen.

Mandag 24. august trekker det igjen opp til sterk kuling, men det er forbigående i morgentimene og opå formiddagen. Det er periodevis røff sjø denne dagen, men været trekker forbi.

Tirsdag 25. august ankommer konvoien skotskekysten og går opp kanalen innenfor de ytre Hebridene med kurs for Loch Ewe, der konvoien oppløses. ANkrer kl 0730 og mannskapet starter erbeidet med å "smøre båtdekk, sjibmanna og efter-se løp og fotblokker til bommene og forskjellig skibsarbeide."