Ragnar mønstret av Kristianiafjord 13. januar 1941 etter å ha seilt 18 måneder på Afrika og India. Men en uoverenskomst med skipperen om penger gjør at han går på land. Vi vet ingen ting om oppholdet hans i Liverpool annet enn at han på eldre dager omtalte byen i svært negative ordelag. 


D/S Solferino hadde ligget i havn i Liverpool siden 29. januar etter en tur over Atlanteren til St John og Halifax, Nova Scotia (Canada). Nå går skipet i dokk for vedlikehold i Eastham på sørsiden av Mersey. Samme dag, 8. februar, går Ragnar ombord. Vedlikeholdet pågår fram til 20. Februar. Da henter Solferino en 1500 tonns last med kull i Manchester. 


Solferino var et vesentlig mindre skip enn Kristianiafjord, bare 2580 bruttotonn mot Kristianiafjords 6803 tonn, og 300 fot lang i stedet for 422. Det er også eldre (bygget 1918) og motoren var mindre men toppfarten var likevel såvidt høyere med sine 11 knop.


Den neste turen går på Freetown i Sierra Leone (Afrika) lastet med 1500 tonn kull fra Manchester. Oppdraget er å laste jordbruksvarer fra vest-Afrika. Etter flyraid og bombing av Liverpool i januar og den stadige usikkerheten rundt nye tyske angrep, ser nok mannskapet fram til noen måneder i relativ trygghet på det åpne hav igjen. Selv om februar har vært en relativt rolig måned, kun én dag har det blitt sluppet bomber på byen denne måneden. Til gjengjeld lander flere av bombene tvers over elva for der Solferino ligger til vedlikehold.


D/S Solferino slår følge med konvoi OB.290 nordover ut av Irskesjøen og videre vestover. Planen er å forlate konvoyen når skipet er ute til sjøs i trygt farvann, for så å sette kursen sydover mot Freetown. Det er lett vestlig vind og smul sjø når konvoien går fra Irskesjøen og ut i Atlanteren


==============================

Fra skipets "merchant shipping movement card" (National Archives BT 389/42/229) står det å lese:

Bombed in 55° 02'N 16° 25'W 26/2. Burning + abandoned (Survivors picked up) In Ballast. [...] Nothing further heard of vessel. Presumed Sunk.

Ragnar var blant de overlevende.